Psykoterapeutisk selvhjælp
Psykoterapeutisk blog: Som selvstændig psykoterapeut i Odense og medlem af Dansk Psykoterapeutforening har jeg dedikeret mit liv til at hjælpe mennesker med at finde deres egen vej til indre balance og personlige gennembrud.
Her på bloggen deler jeg indsigter og redskaber, der kan støtte dig i din udvikling – hvad enten det handler om at håndtere stress, styrke dine relationer eller finde roen i dig selv med psykoterapeutisk selvhjælp.
Dyk ned i artiklerne og få et kig ind i, hvordan du kan arbejde med dine følelser, bearbejde konflikter og opdage nye sider af dig selv. Dette er din invitation til at udforske, vokse og finde hjem til den, du virkelig er.
Indenfor familieopstilling siger man, at vi er essensen af vores forældre og deres familiesystem. Man siger, at vores forældre “bor” indeni os. Og hvad menes nu med det?
Helt konkret betyder det, at vi i stor stil er blevet til dem, vi er, gennem den familie, vi er vokset op i. Vi bliver selvfølgelig også påvirket af ting udenfor familien, MEN vi har uden tvivl fået en masse ind med “modermælken” – også på ubevidste planer.
Vil du kigge din stress grundigt efter i sømmene?
Dette blogindlæg handler om stress behandling set fra et familieopstillings perspektiv og om, hvordan man nogle gange skal lede efter årsagerne til stress nogle andre steder, end man tror. Derudover beskriver jeg 11 meget almindelige stress-mønstre. Hvis du kan genkende mere end 3 af disse stress-mønstre, vil du have stor glæde af at kigge bagom om disse mønstre for at finde nogle vigtige årsager til din stress.
Læs mere i dette blogindlæg om metoden, der virkelig kan rykke dig på det personlige plan.
“Hvordan skulle det kunne lade sig gøre at rykke sig et helt år i ens personlige udvikling – på blot én weekend”? Det vil jeg rigtig gerne fortælle dig om. Metoden, som jeg varmt kan anbefale og som virkelig kan rykke dig, er systemisk opstilling – også kaldet familieopstilling.
Er du i tvivl om, om mindfulness kunne være noget for dig? I dette blogindlæg kan du læse mere om hemmeligheden bag alle de gode effekter af mindfulness.
Mindfulness handler om nærvær og fordybelse – og om at komme mere ind til kernen af sig selv.
Alle, der har lyst til at lære mindfulness, kan få glæde af de virksomme mindfulness øvelser. Ung som gammel. Der er så mange fordele ved at blive mere bevidst nærværende. Dem vil jeg fortælle dig om i dette blogindlæg.
Overvejer du at lære mindfulness på et 8-ugers forløb?
Dette blogindlæg handler om de ekstra fordele, der er ved at lære mindfulness i en gruppe. Hvis du har besluttet dig for at ville lære mindfulness og er i tvivl om, om du skal melde dig til et gruppe forløb, et individuelt forløb eller selv tilegne dig nogle mindfulness færdigheder, kan du måske blive inspireret af dette blogindlæg.
Slip af med de gamle mønstre og gå nye veje i livet
De fleste af os render rundt med gamle, irriterende, magtfulde, upassende mønstre, som jævnligt stikker snuden frem og gør os kede af det, ægrer os og giver os en følelse af Ikke at slå til eller en følelse af ikke at være kommet videre. Blogindlægget giver adskillige eksempler på helt almindelige mønstre – og anviser en vej til at slippe de gamle prægninger.
Vrede er en sund følelse, der ofte bliver udtrykt negativt.
Forstå de mange lag i vreden.
Dette blogindlæg handler om vrede, og hvorfor vi ikke kan undvære vrede. Vrede kan have mange forskellige ansigter og årsager. Uanset baggrund og årsag er det nødvendigt at lære at give udtryk for vores vrede på en ordentlig og respektfuld måde. I hvert fald hvis vi vil bevare et godt forhold til andre mennesker.
Kom din stress til livs. Stress eller travlhed – hvad er hvad?
Stress er noget, vi taler rigtig meget om. Det er der en grund til, hvis du spørger mig. Vi hverken kan eller skal kalde al travlhed og pres for stress, men jeg mener, at vi lever i et samfund, hvor krav og forventninger til os, både de indre og ydre, generelt er meget høje – og at det påvirker os negativt.
Når man vil lære at forebygge stress, er det vigtigt at kunne skelne mellem kortvarig stress og langvarig stress.
Vil du dine stresssymptomer til livs nu?
Med mindfulness kan du SELV GØRE en hel masse, hvis du vil dine stresssymptomer til livs og holde din INDRE BALANCE, altså hvis du vil leve og ikke bare overleve. Det kræver blot, at du bruger 20-30 min. dagligt på at træne mindfulness. Med mindfulness kan du holde din hjerne sund og rask. Forskning viser, at mindfulness øger vores modstandskraft overfor stress og depression. På et mindfulness kursus lærer du de effektive mindfulness øvelser at kende, samt du kommer til at forstå, hvorfor de virker.
Google og Twitter har indført mindfulness. Hvorfor det? Fordi mindfulness påvirker vores arbejdsevne og trivsel i positiv retning
Er du klar over at Google og Twitter har indrettet et rum til mindfulness og yoga midt i deres kontormiljø? Og de er ikke de eneste. Flere og flere arbejdspladser indfører mindfulness som en del af kulturen på arbejdspladsen, fordi der hos medarbejdere og ledere er et behov for at kunne styre og navigere sig igennem den (over)flod og strøm af information, som er en del af hverdagen på mange arbejdspladser.
Her kommer 5 gode grunde – når det handler om arbejdslivet – til at lære mindfulness.
Kender du til temaet: Har jeg ret til at være, den jeg er?
Rigtig mange mennesker slider med det tema, man kunne kalde: Retten til at være, den man er. Det påvirker selvværdet og ens sikkerhed i verden, hvis man er tvivl om, om man er god nok og okay, som man er. Og hvis man grundlæggende er i tvivl om, om man er værd at elske, så kommer det til at styre, hvordan man er sammen med andre mennesker. Det bliver sværere at stå ved sig selv og sige til og fra. Dette blogindlæg handler om, hvordan man via familieopstilling kan finde ro med at være den man er og finde sin plads i livet.
Når du har gentaget dig selv tilstrækkeligt – er det tid til fornyelse
Lad mig starte med at slå fast: Konflikter er en naturlig del af livet sammen. Det er en fantasiforestilling, hvis vi tror, at et liv sammen med andre altid kan være roligt og harmonisk. Det er ganske enkelt ikke virkeligheden. I livet sammen med vores kære eller i samarbejdet med kollegaer, vil der opstå konflikter og uenigheder. Spørgsmålet er, hvordan vi forholder os til dem, når de opstår. Rent faktisk har vi et valg, selvom det ikke altid føles sådan, når vi står midt i en konflikt.
Har du knas i forholdet til en af dine forældre, en søn/datter eller en kollega? Reagerer du på måder, du er flov og ulykkelig over?
Du kender dybest set godt sandheden. Vi kan kun ændre os selv – men du glemmer det. Du forsøger nemlig igen og igen at ændre manden, konen, børnene, forældrene eller hvem det nu kan være, du er godt irriteret på. Du skælder ud, kritiserer, argumenterer, peger fingre, nedgør, kræver – “du kan da nok forstå, at du er helt galt på den…..”, siger du med alle dine ord. Eller du bliver sur, trækker dig, ignorerer, holder din kærlighed tilbage – så må DE da forstå…, tænker du. Måske er du typen, der forholder dig mere passivt, fordi du bare gerne vil bevare husfreden og synes konflikter er ubehagelige.
Kender du mønsteret: “Mine behov er ikke vigtige. Andres behov er vigtigere end mine”.
Hvis man bærer sådant et mønster med sig, vil man typisk have svært ved at mærke sig selv og sine behov. Man synes ikke egne behov er vigtige. Man har en tendens til at tilsidesætte sig selv og gør måske alt for meget for andre uden at få noget igen. Nogen udtrykker det på den måde, at de lider af “behagesyge”, er meget ansvarsfulde og føler nemt skyld og utilstrækkelighed, hvis de ikke sætter andre i 1. række. Sådan et mønster kan brydes via familieopstilling.