Blog

Familieopstilling kan kaste lys på mønsteret: “Andres behov er vigtigere end mine”

Kender du mønsteret: “Mine behov er ikke vigtige. Andres behov er vigtigere end mine”.

Hvis man bærer sådant et mønster med sig, vil man typisk have svært ved at mærke sig selv og sine behov. Man synes ikke egne behov er vigtige. Man har en tendens til at tilsidesætte sig selv og gør måske alt for meget for andre uden at få noget igen. Nogen udtrykker det på den måde, at de lider af “behagesyge”, er meget ansvarsfulde og føler nemt skyld og utilstrækkelighed, hvis de ikke sætter andre i 1. række. Sådan et mønster kan brydes via familieopstilling.

Folk med dette mønster har ofte svært ved drage omsorg for sig selv, fordi de negligerer egne behov og de impulser, der kommer indefra dem selv. De føler sig ofte pressede, fordi der er alt for meget de skal tage sig af både i hjemmet og på arbejde. Sådan et mønster kan nemt ende med stress og udbrændthed. Samtidig bliver man med dette mønster også nemt utilfreds (fordi egne behov ikke tillades), og man prøver måske at få sine behov opfyldt på en indirekte og kritisk måde.

Den samme type mønster kan have meget forskellig årsag. Måske er man vokset op i en familie, hvor mor eller far havde det på samme måde, og så har man lært, at sådan gør vi i vores familie. Her “arver” man mønsteret. Måske har mor eller far været syge, haft det svært eller haft et misbrug, hvilket kan betyde, at man som barn har været nødt til at påtage sig et ansvar, som egentlig hører forældrene til. På denne måde er det tidligt i livet blevet en vane/et mønster,  at man tilsidesætter sig selv. Mønsteret kan også nemt gå længere tilbage i slægten. Når årsager og dynamikker afdækkes i opstillingen, mister mønsteret sin magt. Man kan arbejde med familieopstillings-metoden både i gruppe og i individuel terapi.

Hvad du bør vide om familieopstilling

  • Vidste du, at familieopstilling kan noget særligt?
  • At familieopstilling kan hjælpe dig med at GIVE SLIP – give slip på dine gamle irriterende, magtfulde mønstre
  • At familieopstilling kan sætte dig fri til at gå nye veje i livet
  • At familieopstilling kan sætte dig fri til at ELSKE og BLIVE ELSKET

Jeg har set det igen og igen, når jeg arbejder med metoden. Jeg har set, hvordan familieopstilling bryder magtfulde mønstre og skaber dybe, vedvarende forandringer i menneskers liv.

Metoden kan frigøre dig fra mønsteret: Andres behov er vigtigere end minemed det resultat, at du vil begynde at kunne mærke dig selv bedre, drage mere omsorg for dig selv, balancere bedre mellem hensynet til andre og dig selv, samt blive bedre til at stå ved dig selv. Det vil blot være nogle af de positive ændringer, som vil følge med at bryde dette mønster. Du kan i familieopstilling arbejde med det mønster, du allerhelst vil give slip på.

  • Med familieopstilling får du mulighed for at arbejde med og slippe de mønstre, der begrænser dig mest
  • Du kan arbejde med så forskellige temaer/mønstre som ensomhed, sorg, vrede, stress, angst, tristhed, mindreværd, misbrug og traumatiske oplevelser
  • Du åbner op for kærlighedens flow – således at kærligheden kan flyde mere frit i dig selv og i forhold til dem, du holder af.
  • Du begynder at arbejde mere aktivt henimod det liv, du drømmer om

Snyd ikke dig selv for denne healende måde at arbejde med dig selv på. Metoden frigør dig fra de ubevidste prægninger, du har med dig fra dit familiesystem. Du kan tjekke på min hjemmeside, hvornår det næste kursus løber af stablen. Du har også mulighed for at arbejde med metoden i et individuelt terapi-forløb.

Hvis du ønsker at snuse til metoden, kan du deltage som ” ekstra repræsentant” uden at have din proces på. Det koster 250 kr.

Jeg holder weekendkurserne sammen med min mand,Thobias. Kurserne bliver holdt i en atmosfære af tryghed, nærvær og hjertevarme.

Undervisere/opstillere på vores weekendkurser:
Hanne Pedersen, ID-psykoterapeut, coach og parterapeut
Thobias Laustsen, coach og konsulent indenfor ledelse- og organisationsudvikling

Ring til mig på tlf. 41617079 og få en snak om, hvad familieopstilling/systemisk opstilling kan gøre for DIG.

Få meget mere information om denne spændende metode, vores weekendkurser og tidligere kursisters oplevelser via linket: Familieopstilling