Blog

11 måder, hvorpå du bedst vedligeholder din stress……

Vil du kigge din stress grundigt efter i sømmene?

Dette blogindlæg handler om stress behandling set fra et familieopstillings perspektiv og om, hvordan man nogle gange skal lede efter årsagerne til stress nogle andre steder, end  man tror. Derudover beskriver jeg 11 meget almindelige stress-mønstre. Hvis du kan genkende mere end 3 af disse stress-mønstre, vil du have stor glæde af at kigge bagom om disse mønstre for at finde nogle vigtige årsager til din stress.

Med efterhånden en del års erfaring med stress behandling i bagagen, ved jeg, at stress er et symptom på ubalance, og at der i forbindelse med stress symptomer, er noget, der er vigtigt at få kigget på. Vi er nødt til at kigge bag symptomerne og finde ind til kernen af, hvorfor stressen er opstået.

Årsagerne til stress, angst og depression har ofte rødder i noget andet, end vi tror. Vi skal nogle gange lede nogle andre steder, end i de situationer, hvor stress følelserne opstår.

Som sagt – stress er et symptom. Stress i sig selv er ikke problemet. Din stress vil fortælle dig noget. Det er vigtigt, at du får mærket efter og finder ud, hvad den i virkeligheden kommer af. Man kan sige, at årsagen til dine stress følelser skal findes under eller bag stressen.

Det er her, hvor familieopstilling i forbindelse med stress kan være utrolig berettiget.

For hvis der er noget familieopstilling kan, så er det at gå bag om tingene.

Hvis du kan genkende mere end 3 af de nedenstående stress-mønstre, vil du have stor glæde af at arbejde ind til rødderne af dine mønstre.

11 måder, hvorpå du vedligeholder din stress…

Vores stress-mønstre er ofte nogle gamle overlevelses strategier, som vi har haft med os igennem mange år. De sidder dybt i os og har at gøre med, hvordan vi igennem tiden har lært at klare os i livet – på godt og ondt.

Vores stress-mønstre har betydning for, hvordan vi reagerer, når vi møder modstand udefra og udfordringer i livet generelt.

Nogle stress-mønstre gør det ekstra svært at håndtere den ydre stress, fordi

 1. Vi bliver ekstra stressede, hvis vi stiller meget store krav til os selv, og føler at vi konstant skal præstere for at være gode nok.
 2. Vi bliver ekstra stressede, hvis vi får dårlig samvittighed, når vi slapper af.
 3. Vi bliver ekstra stressede, hvis vi er meget kritiske overfor os selv og vurderer os selv hårdt.
 4. Vi bliver ekstra stressede, hvis vi ofte bliver i tvivl om, om vi er gode nok som mor, far, kollega eller kæreste.
 5. Vi bliver ekstra stressede, hvis vi er dårlige til at regulere vores følelser.
 6. Vi bliver ekstra stressede, hvis vi føler, at vi ikke slår til.
 7. Vi bliver ekstra stressede, hvis vi ofte laver overspringshandlinger og ikke får gjort ting færdige.
 8. Vi bliver ekstra stressede, hvis vi er dårlige til at løse konflikter.
 9. Vi bliver ekstra stressede, hvis vi konstant skal løse andres problemer, men ikke har tid og overskud til at tage os af vores egne behov.
 10. Vi bliver ekstra stressede, hvis der sjældent er ro i hovedet (meget tankemylder)
 11. Vi bliver ekstra stressede, hvis vi ikke ser klart på tingene og alt for ofte synes, at det hele er vores egen skyld.

Jeg kan trøste dig med, at det er meget normalt at have den slags stress-mønstre, og at de især kommer i spil, når livet sætter os på prøve.

Så der er ikke noget galt med dig, men du vil have stor glæde af at blive bevidst om disse mønstre – og give slip på dem.

Familieopstilling som effektiv stress behandling

Den gode nyhed er, at det er muligt at bryde sådanne mønstre. Opstillingsmetoden er en oplagt mulighed – og meget effektiv som stress behandling.

Jeg har set det igen og igen, når jeg arbejder med metoden. Jeg har set, hvordan familieopstilling bryder gamle stress-mønstre og skaber dybe, vedvarende forandringer i menneskers liv.

Vores stress-mønstre kan både være opstået i opvæksten, men kan også have rødder længere tilbage i slægten og familiehistorien. Det unikke ved opstillingsmetoden er, at den kan frigøre dig fra de ubevidste prægninger og forløse hele vejen rundt.

Har du også lyst til at give slip på dine gamle mønstres magt?
Er det nu, at du vil slippe dig selv fri?

Tjek ud, hvornår vi holder vores næste familieopstillingskursus – allerede i dag.

Har du brug for mere information?

JA TAK, jeg vil gerne læse mere generelt om familieopstilling
JA TAK. Lad mig læse mere om kurset, formen og datoer for næste kursus

 

Kærlig hilsen

Hanne Pedersen

 

Familieopstilling kan ikke fattes med hovedet – det skal opleves!