Hvem er jeg?

Den korte og “faglige” version
Jeg har arbejdet med mennesker hele mit voksenliv, først som sygeplejerske og siden 2005 som  selvstændig psykoterapeut, parterapeut, coach og kursusleder. Min drivkraft i arbejdet med andre mennesker er at hjælpe mennesker til at udvikle sig personligt, menneskeligt, fagligt og spirituelt.

Jeg er indehaver af Center for Livskunst, som er en klinik for psykoterapi, coaching og parterapi i Odense. Jeg har igennem årerne specialiseret mig i relationsarbejde, samt i behandling af stress. Men arbejder også med mange andre problematikker. Jeg arrangerer derudover kursusforløb for både private og for virksomheder. Min klinik ligger i hjertet af Odense i kontorfællesskabet “Dronningegården”. Jeg kan også tilbyde konsultation i Nyborg, hvor jeg bor privat.

 • Som psykoterapeut og parterapeut igennem 13 år har jeg mere end 5000 samtaler med henholdsvis par og individuelle klienter bag mig.
 • Jeg har igennem en årrække superviseret sygeplejersker på Odense Universitetshospital, samt psykoterapeutstuderende – og gør stadig.
 • Som kursusleder afvikler jeg flere gange om året 8-ugers kurser i mindfulness og familieopstilling. Afholder derudover kurser i kommunikation, stresshåndtering og coaching.
 • I samarbejde med min mand  – Thobias Laustsen, Oplyst Lederskab – laver jeg ledelses- og medarbejderudvikling, samt coacher ledere og medarbejdere i virksomheder.

Jeg er medlem af Dansk Psykoterapeutforening   

Den mere personlige version
Jeg har altid interesseret mig for, hvorfor vi er, som vi er. Og hvorfor vi gør, som vi gør. I min naive unge dage troede jeg, at hvis jeg blev sygeplejerske, fandt jeg nok ud af det. Sådan hang det selvfølgelig ikke sammen. Men i min sygeplejersketid lærte jeg alligevel rigtig meget om det at være menneske, om mig selv, om forskellighed, om sundhed og sygdom. Og jeg blev endnu mere optaget af, hvad der gør os syge, både fysisk og psykisk.

Jeg er ekspert i stress, både indefra og udefra. Ligesom i alle mulige andres liv, har der også i mit liv været op- og nedture. Efter en periode med en svær skilsmisse, det at være alene-mor, pludselige flytninger og et par uheldige arbejdspladser med dårligt arbejdsmiljø, brød min verden sammen. Jeg blev sygemeldt med stress. Tilbage i 2003.

I starten var jeg virkelig ked af det og træt. Jeg sov meget. Normalt er jeg et meget engageret og ambitiøst menneske. Jeg var vant til at klare tingene. Det kunne jeg pludselig ikke. Det var ret skræmmende, kan jeg huske. Men efterhånden – med hjælp udefra og fra min nye, skønne kæreste ( i dag mand) – kom der lys og forståelse. Jeg begyndte at forstå, hvordan jeg kunne havne der.
Jeg fik sørget over det, jeg havde mistet, og det blev tydeligt for mig, at min tid som sygeplejerske var ovre. Jobbet gjorde mig ikke længere glad, og jeg længtes efter et andet liv, jeg ikke engang selv vidste, hvad var.

Jeg besluttede at blive psykoterapeut. Den bedste beslutning i mit liv. Her blev jeg konfronteret med mig selv. Alt det jeg vidste – og alt det, jeg ikke vidste! Alle mine forskellige sider. De gode og de dårlige. De passende og de upassende. Uddannelsen kom til at bygge bro mellem mit 17-årige lange virke som sygeplejerske og mit nuværende arbejde som terapeut og coach.

Jeg brugte de få sparepenge, jeg havde, vi boede billigt og ret hurtigt lejede jeg et lokale ude i byen, hvor jeg kunne starte klinik op. Jeg havde aldrig forestillet mig, at jeg skulle være selvstændig. Højst drømt lidt om det. Men jeg opdagede, at der var en masse ulevet liv indeni mig – og jeg opdagede, at jeg kunne leve af min passion:  Min optagethed af, hvorfor vi er, som vi er, vores forskellighed, den menneskelige psyke i alle dens farver og nuancer. Min optagethed af hvordan vi skaber gode, kærlige relationer med hinanden. Min optagethed af, hvordan vi finder fred indeni – og med hinanden.

Når jeg fortæller alt dette, er det fordi mine uddannelser, min erfaring, min passion og min egen personlige historie selvfølgelig spiller ind på den måde, jeg arbejder på.

Hvis du bestiller en tid hos mig, kan du regne med mit nærvær. En god relation og god kemi os imellem er vigtig, hvis du skal kunne lukke mig ind som guide og terapeut i dit personlige univers. Jeg vil gerne hjælpe dig – og jeg vil støtte dig i at skabe de forandringer, som du ønsker, i dit liv.

Jeg tror på, at det er vigtigt, at vi hver i sær lærer at respektere os selv og holde af os selv med alle vores forskellige sider, dele, passende og upassende sider. I mit arbejde som terapeut er jeg optaget af, at du forstår, hvordan du er skruet sammen som menneske – at du forstår hele dig. Det gør det langt lettere, når du arbejder med de sider af dig selv, du gerne vil ændre.

Jeg lægger vægt på, at du er unik, og at andre mennesker er unikke. Vi er alle forskellige og har hver vores vej i livet. Vi skal lære at indgå i sunde samspil med hinanden med denne forskellighed.

Jeg sætter fokus på dine ressourcer – de velkendte og dem, der lever i skyggen. Jeg hjælper dig med at få øje på dybere potentialer og med at få fat i det ulevede liv i dig – som en vej til at få øje på nye muligheder i hverdagen og livet generelt.

Jeg glæder mig til at møde dig.

“Jeg elsker mit arbejde, og det er med stor glæde og ydmyghed, at jeg idag har muligheden for at udvikle mennesker og hjælpe andre med at finde deres plads i livet”. (Hanne Pedersen)

Du er velkommen til at tage et kig rundt på min hjemmeside. Her er masser af information, små tips, videoer og beskrivelser af mine forskellige ydelser som psykoterapi, coaching, stress forløb, parterapi og familieopstilling.

Hvad siger andre om mig som terapeut:

Jeg har netop afsluttet et fantastisk forløb hos Hanne, hvor jeg har lært meget om mig selv og udviklet mig meget på kort tid. Hanne har givet mig redskaber til at tænke anderledes, og hun har hjulpet mig til at finde frem til konklusioner, jeg ikke selv kunne. Til hver samtale har Hanne formået at skabe et trygt og tillidsfuldt rum, hvor jeg har følt mig set og hørt. Hun er fagligt super dygtig, og så er hun som person hjertevarm (Trine Larsen).

Hanne er et varmt, vidende, empatisk og meget livsklogt menneske med en kæmpe palet af forskellige tilgange. Hun havde masser af metoder til at komme ind og arbejde med de problemstillinger, der havde gjort mig syg, men også til at arbejde med min egen robusthed og de forkvaklede tanker, som i nogen tilfældes skyld havde rod i noget, der var hændt for rigtig mange år siden. Det, at Hanne har en årelang sygepleje-faglig erfaring og ballast, tror jeg, gør en meget stor forskel. Hannes fokus er patient/klient–centreret og løsningsorienteret , og det mener jeg klart er en kæmpe styrke.! Jeg oplevede også Hanne, som en meget dygtig stresscoach i forhold til, at jeg skulle tilbage på mit arbejde igen! For mig var – og er Hanne en livline, en sparringspartner, rådgiver, coach – en helt fantastisk dygtig psykoterapeut med et utroligt engagement. Sideløbende med samtaleforløbet gik jeg på et af Hannes Mindfullness kurser — og det kan jeg kun varmt anbefale som supplement til samtalerne! (Kvindelig leder).

Hvis du vil læse mere om min baggrund:

MIN PSYKOTERAPEUT UDDANNELSE HOS ID-ACADEMY

Jeg er uddannet og eksamineret som henholdsvis coach og psykoterapeut hos ID-Academy. Deres 4-årige ID-psykoterapeut uddannelse er blevet evalueret og godkendt af Dansk Psykoterapeutforening.

”ID” står for, at den terapeutiske arbejdsform er ”identitetsorienteret” og “integrativ”. Det vil sige, at den har til formål at afdække og udvikle så mange ”lag” og aspekter af vores menneskelige identitet som muligt. Der er fokus på menneskers selvfølelse og personlige potentiale. Som ID-terapeut arbejder jeg på mange forskellige måder, alt afhængig af, hvad DU har brug for.

MINE VIGTIGSTE UDDANNELSER OG KURSER SOM TERAPEUT

 • NLP-Master uddannet hos Future Pace i 2002 (2-årigt forløb)
 • Uddannet som Latterinstruktør v./ Hanne Gottlieb – Latterinstituttet i 2003
 • Certificeret ID-coach – erhvervs- og gruppelinien v./ Ole Vadum Dahl i 2006
 • Chok/traume – efteruddannelse 2006-2007 v. krisepsykolog Ulla Rung Weeke
 • Certificeret ID-psykoterapeut i 2008. Læs mere om ID-Academy
 • Afsluttet et 2-årigt uddannelsesforløb i familieopstilling i december 2009 ved ISFO
 • Certificeret Heart Math instruktør i april 2009
 • Certificeret PREP kursusleder i oktober 2010 ved Center for Familieudvikling
 • Adskillige kurser i meditation og mindfulness. Jeg har en daglig meditationspraksis.
 • Supervisor – efteruddannelse 2012 ved Dorte Lund-Jacobsen fra Inpraxis
 • Mindfulness-instruktør 2015. Uddannet ved psykolog Emil Noll, Helhedspsykologi