Parterapi i Odense og på Fyn

Parterapi er for jer, der ønsker at styrke og udvikle jeres parforhold. Mange par henvender sig, fordi de i visse situationer er kørt fast og ikke kan nå hinanden.

Parterapi styrker parforholdet – bliv kærester på ny

Målet med parterapi er, at man lærer at forstå både sig selv og sin partner bedre, samt får mod og lyst til ændringer i samspillet med hinanden. I parterapi skabes et rum med en udefra, hvor man får lejlighed til at tale om det, der er svært. Ofte skal der kun nogle få samtaler til for at sætte positive forandringer i gang.

Oplever I, at jeres samtaler ofte ender med konflikt?

Mange par kan nikke genkendende til noget af følgende: Du og din partner elsker hinanden, men alligevel ender I ofte med at såre hinanden og gøre hinanden ulykkelige.

I oplever, at der er emner, der er rigtig svære at tale om, f.eks. økonomi, børneopdragelse, prioritering af hinanden, intimiteten, jeres familier, tonen i mellem jer o.l. – og næsten hver gang, I prøver, ender det med et skænderi, eller at I trækker jer fra hinanden.

I ønsker at løse udfordringer og konflikter fredeligt, men det er ikke det, der sker. Du oplever, at din partner ikke forstår dig og ikke kommer dig i møde. Det er uforståeligt for jer, hvordan små hverdagshændelser i løbet af no-time kan ende med en konflikt.

I bliver i tvivl om, I passer sammen. Jeres skænderier går ud over nærheden og sexlivet. I savner nærheden, hyggen og de sjove timer – helt vildt.

Hvornår kan parterapi være relevant?

Parterapi er især relevant hvis,

  • I har mange skænderier og magtkampe.
  • I mangler redskaber til at forstå og kommunikere med hinanden, når bølgerne går højest, og I i virkeligheden savner hinanden allermest.
  • I ønsker en bedre kommunikation og større forståelse for hinanden.
  • Gnisten er væk og de daglige rutiner fylder for meget.
  • Der er opstået en pludselig krise, f.eks. utroskab.
  • Hvis den ene part lider af jalousi.
  • I har brug for at styrke jeres forældrerolle. I ved, det vil have en positiv effekt på ungerne.
  • I ønsker at give jeres parforhold et kærligt skub, men ved ikke hvordan.
  • I længes efter nærheden, varmen og kærligheden fra hinanden. I vil gerne bare kunne føle jer trygge.

Parterapi
Udtalelse fra klienter

Parterapi

Siff og Peter

Da vi kontaktede Hanne fra Center for livskunst, var vi klar over, at det var sidste chance for at få vores parforhold til at fungere.

Vi valgte Hanne, fordi vi synes hendes livssyn tiltalte os, og hjemmesiden signalerede ro. Som terapeut har Hanne udvist den samme rolige stil og venlighed, som vi forventede. Hanne har hjulpet os til at tale sammen på en ordentlig måde, respektere at vi er forskellige og givet os redskaber til at fortsætte den gode stil.
Parterapien har betydet meget for vores forhold, og Hanne var helt sikkert det rigtige valg for os.

Tak fra Peter og Siff.


5 / 5 stjerner

Hvad kan en parterapeut gøre for jer?

Under et parterapi forløb vil I få klarhed over, hvor det er, I går galt i byen af hinanden. I vil blive i stand til at standse negative tilbagevendende mønstre i jeres samspil.

I kommer til at kende og respektere hinandens behov og individuelle måder at fungere på – på en helt ny måde.

I får redskaber til at kommunikere og lytte, så I kan løse jeres udfordringer og konflikter på en fredelig måde. Bl.a. vil I lære at udtrykke jeres ønsker og forventninger på en klar og positiv måde uden bebrejdelser og forsvar.

Som parterapeut hjælper jeg til, at I kommer til at lære, hvordan det kan lade sig gøre at få 2 forskellige personligheder til at spille sammen, samt lære at bruge jeres forskellighed som en styrke. Du vil opdage, at din kæreste faktisk kan være en medspiller, også selvom han eller hun er forskellig fra dig selv.

I vil lære, hvad der generelt fremmer et kærligt og nært parforhold, hvor der også er plads til venskab, seksualitet og humor, og I vil blive inspireret til at finde nye måder at samarbejde på og være sammen på.

I vil arbejde på at finde løsninger, der passer til jeres livssituation og jeres samliv. Et forløb i parterapi vil almindeligvis strække sig over 3-8 sessioner.

I en evt. skilsmisse situation kan parterapi bruges som et redskab til at komme igennem adskillelsen og løse nogle af de samarbejdsproblemer, der kan opstå, når man har børn sammen. Af hensyn til børnene er det vigtigt at bevare forældreskabet.

Ofte stillede spørgsmål:

HVORDAN FOREGÅR PARTERAPI?

Et typisk forløb i parterapi starter med, at vi i fællesskab afdækker de vanskeligheder, I har med hinanden. I ro og mag sætter i ord på, hvordan I oplever problemerne og vanskelighederne. Vi taler også om, hvad der rent faktisk går godt, og hvad I ønsker at få ud af parterapien. Hvad er I enige om? Hvor ser I forskelligt på tingene?

Som parterapeut hjælper jeg jer med at opbygge og fastholde en positiv kommunikation, samt fremme kontakt og nærhed imellem jer.

Vi vil arbejde på at finde løsninger, der passer til jeres livssituation og jeres samliv. Et forløb i parterapi vil almindeligvis strække sig over 3-8 sessioner.

LÆR KUNSTEN AT LYTTE

I parterapien lægger jeg vægt på, at I lærer kunsten at lytte. At kunne lytte er afgørende for at fremme en positiv dialog. Det vil på sigt forhindre magtkampe og istedet skabe forståelse, indlevelse og udvikling.

Jeg vil skærpe jeres opmærksomhed i forhold til det “at lytte”. I vil få lov til at tale ud, at blive lyttet til, samt at lytte til hinanden uden at afbryde eller nedgøre hinanden og uden at gå i forsvar.

Ofte vil det være en fordel at lære nogle nye konkrete kommunikationsredskaber og øvelser for at fremme god lytning og en positiv dialog.

Min tilgang til parterapi er inspireret af PREP. Hvis du er interesseret i at vide mere om PREP parkurser, kan du læse her

Bliv inspireret af mine blogindlæg. Følgende blogindlæg handler om relationer:

Man kan arbejde med familieopstillings-metoden både i gruppe og individuel terapi.