Blog

Hvordan du kommer af med dit allermest irriterende mønster – nu

Slip af med de gamle mønstre og gå nye veje i livet

De fleste af os render rundt med gamle, irriterende, magtfulde, upassende mønstre, som jævnligt stikker snuden frem og gør os kede af det, ægrer os og giver os en følelse af Ikke at slå til eller en følelse af ikke at være kommet videre. Blogindlægget giver adskillige eksempler på helt almindelige mønstre – og anviser en vej til at slippe de gamle prægninger.

Vidste du ….

At familieopstilling kan hjælpe dig med at GIVE SLIP – give slip på dine gamle irriterende, magtfulde mønstre.

At familieopstilling kan sætte dig fri til at gå nye veje i livet og udleve dine drømme.

At familieopstilling kan sætte dig fri til at ELSKE og BLIVE ELSKET.

Vi har både mønstre, der støtter os og mønstre, der er ødelæggende for os. De mønstre, jeg taler om her, er selvfølgelig dem, der er negative for os. Mønstre der forhindrer os i at være dem, vi er. Mønstre der ødelægger nogle muligheder for os. Mønstre, der gør, at vi opfører os på måder, som vi fortryder.

Og hvad mener jeg så med mønstre? Lad mig prøve at være konkret og give eksempler på forskellige mønstre.

 • Din karriere kører godt. Du er vellidt på dit arbejde og dine relationer til kollegaer og chefer fungerer perfekt. Men så snart du træder ind af døren derhjemme går det galt. Det er svært for dig at være en del af familielivet. Og du føler dig bestemt ikke velfungerende længere.
 • Du har for mange konflikter med dine omgivelser. Måske har du problemer med at styre din vrede eller irritation, kommer til at kritisere og skælde for meget ud. Dine reaktioner går ud over din mand, kone, børn eller kollegaer.
 • Det er svært for dig at passe ordentlig på dig selv. Inden du ser dig om, har du fået sagt ja til mere end du har tid, lyst og overskud til. Du kommer til at tilsidesætte dig selv, enten fordi du ikke mærker dig selv ordentlig, eller fordi det vækker angst at holde fast i dig selv. Hvis det endelig lykkes dig at sætte en grænse, skal du istedet slås med skyldfølelse og dårlig samvittighed. Et mønster, der nemt fører til stress og udbrændthed.
 • Du har en tendens til at ryge ind i passitivitet, får ikke gjort det du gerne vil, bliver utilfreds med dig selv, isolerer dig og ender med at trække dig fra kontakt med andre.
 • Du har en oplevelse af ikke at bruge dig selv ordentlig. Som om der er noget ulevet liv inden i dig. Du vil gerne skifte spor, men noget stopper dig. Måske længes du efter at føle mere mening med dit liv.
 • Du lider af præstationsangst i en eller anden form. Enten når du skal til eksamen eller i forbindelse med jobsamtale, eller når du skal fremlægge et eller andet. Kroppen ryster, du mister kontakten til dig selv og “klappen går ned”.
 • Måske har du en dyb oplevelse af, at det ikke er ok at være dig, hvilket kan give dig udfordringer i forhold til af finde din plads i livet, at være dig selv sammen med andre, at turde stå ved dig selv.
 • Du har svært ved at føle eller mærke kærlighed. Med hovedet ved du, at du elsker, men du kan ikke mærke det indeni. Noget er blokeret i dig..

Jeg kan trøste dig med, at det er helt normalt at have den slags mønstre eller livstemaer, som enten dukker op ofte eller med jævne mellemrum livet igennem, også selvom du har arbejdet en del med dig selv. Måske tænker du efter en hård omgang personlig udvikling, at nu er jeg kommet til bunds i mønsteret – og pludselig viser mønsteret sig igen, men i en ny udgave eller i en anden forklædning.

Hvis det er sådan, at dine mønstre udspiller sig – så er du rent faktisk kommet videre. Det er blot et dybere lag af mønsteret, der viser sig. Men der er nogle rødder, du ikke har fået fat i. Noget du mangler at forstå eller lære.

Det gør jo ikke mønstrene mindre irriterende eller ødelæggende. Den gode nyhed er, at de dybe, tilbagevendende mønstre kan brydes. Opstillingsmetoden er en oplagt mulighed. Her kan familieopstilling/systemisk opstilling helt klart noget særligt. Man kan arbejde med familieopstilling både i gruppe og individuel terapi.

Jeg har set det igen og igen, når jeg arbejder med metoden. Jeg har set, hvordan familieopstilling bryder uforståelige mønstre og skaber dybe, vedvarende forandringer i menneskers liv.

Vores dybere mønstre kan både være opstået i vores eget biologiske liv, men kan også have rødder længere tilbage i slægten og familiehistorien. Det unikke ved opstillingsmetoden er, at den kan indfange flere af niveauerne på en gang og forløse hele vejen rundt.

Metoden frigør dig fra de ubevidste prægninger, du har med dig fra dit familiesystem. Når årsager og ubevidste kræfter afdækkes i opstillingen, mister mønsteret sin magt.

Er det nu, at du vil slippe dig selv fri? Fra dine gamle mønstres tyranni.

Det skal selvfølgelig tilføjes, at der er mange måder at arbejde med tilbagevendende, begrænsende mønstre. Familieopstillingsmetoden er blot et redskab – en vej. Og en meget virknings fuld én af slagsen!

Hvis du er blevet nysgerrig på metoden, så kom og vær med på et af vores kurser i systemisk opstilling/familieopstilling  og oplev denne effektive og healende måde at arbejde med dig selv på.

 • Du får mulighed for at slippe de mønstre, der begrænser dig mest
 • Du kan arbejde med så forskellige mønstre/temaer som ensomhed, sorg, vrede, stress, angst, tristhed, mindreværd, misbrug og traumatiske oplevelser
 • Du åbner op for kærlighedens flow – således at kærligheden kan flyde mere frit i dig selv og i forhold til dem, du holder af.
 • Du begynder at arbejde mere aktivt henimod det liv, du drømmer om

​Du kan deltage på 2 måder:
1. Du får lavet en familieopstillingsproces med udgangspunkt i et personligt tema.
2. Du deltager i de andre kursisters processer (også kaldet “ekstra repræsentant”), men får ikke lavet en personlig proces.

Det kan være meget givende at deltage i andres processer. Det giver ofte indsigt i og healing til egne temaer. Derudover øger familieopstilling vores forståelse for andre mennesker og ikke mindst – åbner vores hjerter.

Få meget mere information om denne spændende metode, vores weekendkurser og tidligere kursisters oplevelser under familieopstilling.