Kom din stress til livs. Stress eller travlhed – hvad er hvad?
Stress er noget, vi taler rigtig meget om. Det er der en grund til, hvis du spørger mig. Vi hverken kan eller skal kalde al travlhed og pres for stress, men jeg mener, at vi lever i et samfund, hvor krav og forventninger til os, både de indre og ydre, generelt er meget høje – og at det påvirker os negativt.
Når man vil lære at forebygge stress, er det vigtigt at kunne skelne mellem kortvarig stress og langvarig stress.
Vidste du, at 430.000 danskere har symptomer på alvorlig stress hver dag?
Vidste du, at 35.000 danskere er sygemeldt pga. stress – hver dag?
Er du en af dem eller på vej dertil…?
Lad mig prøve at beskrive forskellen mellem kortvarig og langvarig stress.
Den kortvarige stress er positiv og opstår for eksempel, når man har travlt og skal yde noget ekstra. Man er oppe på dupperne, måske lidt anspændt, men føler i øvrigt fornøjelse med opgaven. Den kortvarige stress er ikke skadelig.
Langvarig stress er en tilstand af vedvarende anspændthed, indre uro og ulyst. Mange oplever, at kroppen er i en form for alarmberedskab, og at lysten til at gøre de ting, man plejer at kunne lide, er væk. Den langvarige stress, opstår, når man belastes igennem længere tid og samtidig ikke føler, at man evner at klare belastningen. Langvarig stress kan give alvorlige skader på psyke og sjæl. Det kan tage lang tid at komme sig igen.
Tjek din stress med min gratis stress-test her
Er det et udtryk for svaghed, når man bliver stresset?
Det er et spørgsmål, jeg ofte bliver stillet, og svaret er selvfølgelig nej. Et stort nej. Stress kan ramme os alle. Mange tror, at det kun er ”svage, sårbare” mennesker, der udvikler stress.
Hvis jeg skal sætte en “etiket” på mange af de mennesker med stress, jeg har behandlet, så er “etiketten”, at det er engagerede og pligtopfyldende mennesker. Det er mennesker med en høj etik og stor indlevelsesevne i forhold til andre.
Mennesker, der bliver ramt af stress, er ofte mennesker, der brænder for det, de laver. Mennesker, der gerne giver den en ekstra skalle og ikke opdager, at den ekstra arbejdsindsats er en overbelastning af egne grænser.
Som jeg plejer at sige: “Man skal brænde for at brænde ud”. Jeg har masser af mennesker i min klinik som er meget velfungerende, mennesker med masser af ressourcer, som ender med at gå helt ned med flaget pga stress.
Er det her dig?
- Har du svært ved at falde i søvn, eller vågner du sidst på natten med tankemylder og indre uro, så det er umuligt at falde i søvn igen?
- Føler du dig træt, udkørt og uden overskud?
- Bliver du oftere syg end normalt med hovedpine, migræne, kvalme og infektioner?
- Synes du, at det er svært eller måske nærmere umuligt at nå alle de krav, opgaver, forventninger, der er til dig i hjemmet og på arbejdet?
- Har du igennem længere tid oplevet, at livet er kørt af sted med dig – som om du har mistet styringen?
- Påtager du dig og får sagt ja til alt for meget arbejde, fordi du føler skyld, hvis du ikke gør det?
- Eller har du været belastet på hjemmefronten i form af konflikter med din partner, sygdom i familien, børn der har det svært i skolen, en bekymrende økonomi eller lign.?
- Oplever du, at du er lidt ved siden af dig selv,og at din tankegang er blevet mere negativ og bekymrende?
- Har du tidligere været meget aktiv og udadvendt, og nu har du mest lyst til bare at være i fred, når du endelig har fri?
- Er din lunte blevet for kort? Med det resultat, at du alt for nemt farer op overfor børnene eller din partner?
- Synes du, at det er svært at slå til og få livet til at hænge sammen?
Hvis du kan nikke genkendende til nogle af ovenstående eksempler, kan det være tegn på stress. Det kan være tid til at få kigget dit liv efter i sømmene. Det kan være godt at spørge dig selv – måske i et forløb med en professionel:
Er det det her liv, jeg ønsker?
Hvordan er jeg havnet her?
Noget skal ændres, men hvad???
Hvordan passer jeg på mig selv og får kontrollen tilbage?
Få magten over dit liv tilbage
Man kan undgå stress, hvis man lever et liv, hvor der er balance og livskvalitet.
Hvis man er blevet ramt af stress, er det nødvendigt at foretage ændringer i de vaner og tankemønstre, der har ført til stress. Men det kræver, at man ved, hvad der skal ændres og hvordan.
I mit intensive terapi- forløb “Få magten over dit liv tilbage – fra stress og bekymring til balance og trivsel” får du støtte og redskaber til at forebygge og bekæmpe din stress. Jeg har skruet forløbet sammen ud fra min mangeårige erfaring i arbejdet med mennesker ramt af stress – og ud fra, hvad jeg gennem tiden har lært af mine mange klienter og set, hvad de havde brug for. Forløbet sammensættes altid ud fra den enkeltes behov og særlige situation.
- Du vil bl.a. lære at finde ud af og mærke efter, hvad der stresser dig – familie, arbejde, økonomi, krav til dig selv, bekymrende tanker.
- Du vil komme til at arbejde med præcis det, der gør dig stresset og påvirker din livskvalitet.
- Du får hjælp til at finde ud af, hvad, der skal ændres, og hvor det er mest smart at starte.
- Du får tilbud om at lære mindfulness øvelser, samt får tilsendt gratis lydfiler med mindfulness øvelser.
- Du vil lære at passe meget bedre på dig selv og lytte til dine egne behov og grænser.
- Du vil stille og roligt erfare, hvordan du kan få kontrollen over dit liv tilbage.
- Du vil opdage, at når du begynder at passe godt på dig selv, vil du få mere ro indeni, dit selvværd vil øges, du vil få mere energi, større overskud og dit humør vil stige nogle grader.
Dette er et forløb for dig, der gerne vil have et intensivt terapi forløb, hvor du lærer at komme din stress til livs. Vi mødes 3 gange af 1,5 times varighed. Du vil få masser af ideer, inspiration og redskaber til, hvad du kan gøre for at passe godt på dig selv og få magten over dit liv tilbage. Et forløb, der rykker.
Pris 2800 kr. (Du sparer 495 kr. i forhold til min normalpris)
Obs Der medfølger gratis lydfiler med mindfulness øvelser.
Ring eller skriv og bestil forløbet allerede i dag
Tlf. 41617079
Mail: hanne@centerforlivskunst.dk
Læs mere om mit intensive stress forløb “Få magten over dit liv tilbage – fra stress og bekymring til balance og trivsel” via nedenstående link. Bl.a. kan du læse om:
- hvornår forløbet kan være relevant for dig
- hvad du kommer til at arbejde med
- hvor forløbet fører dig hen
“Ja, jeg vil gerne vide mere om: Få magten over dit liv tilbage – fra stress og bekymring til balance og trivsel”