Hvordan foregår parterapi?

Et typisk forløb i parterapi starter med at afdække de vanskeligheder, I har med hinanden. I ro og mag sætter i ord på, hvordan I oplever problemerne og vanskelighederne. Vi taler også om, hvad der rent faktisk går godt, og hvad I ønsker at få ud af parterapien. Hvad er I enige om? Hvor ser I forskelligt på tingene?

Lær kunsten at lytte

I får med andre ord lov til at tale ud, at blive lyttet til, samt at lytte til hinanden uden at afbryde, nedgøre eller gå i forsvar. I mange situationer kan det være en stor fordel at lære nye kommunikationsmåder og kommunikationsredskaber for at fremme en positiv dialog.
Det er vigtigt, at I lærer kunsten at lytte, samt lærer, hvad, der skal til, for at fremme en positiv dialog. Det vil på sigt forhindre magtkampe og istedet skabe forståelse, indlevelse og udvikling.

Min tilgang til parterapi er baseret på og inspireret af PREP.

Som parterapeut hjælper jeg jer med at forbedre og fastholde en positiv kommunikation, samt fremme kontakt og nærhed imellem jer. Vi vil arbejde på at finde løsninger, der passer til jeres livssituation og jeres samliv. Et forløb i parterapi vil almindeligvis strække sig over 3-8 sessioner.

Hvornår kan parterapi være relevant? – læs her