Referencer – familieopstilling

Katrine Tønnesen – november 2017
Hanne & Thobias laver et fantastisk stykke arbejde i facilitering af familieopstilling. Den indføling, det nærvær samt den ydmyghed ift. processen, de begge udviser, er unik.

Tak for nogle rigtig gode dage i Odense, hvor hele følelsesregistret var i spil, og hvor den personlige udvikling tog kvantespring.

Jeg er klar til næste familieopstilling, I afholder 😊

Kvindelig kursist – marts 2017
Jeg kender Hanne gennem hendes arbejde som psykoterapeut, og jeg har længe haft et ønske om at prøve familieopstilling. Jeg var meget spændt og forventningsfuld, da jeg mødte op sammen med de øvrige deltagere, og vi blev mødt med varme og empati fra Hanne og Thobias. Samtidig oplevede jeg, at vi deltagere havde en særlig hensyntagen og blidhed overfor hinanden.

Dette gjorde, at jeg følte mig tryg i det nye felt, hvor jeg både deltog som repræsentant, og hvor jeg havde en individuel proces på. Jeg synes, at begge aspekter var enormt interessante og givende. Som repræsentant mærkede jeg på min egen krop, hvordan en proces/opstilling kan sætte gang i følelser, tanker og fysiske fornemmelser, som ikke direkte var mine, men som på forunderlig vis blev kanaliseret igennem mig.

I forbindelse med min egen proces fik jeg set min familie fra et andet perspektiv, og jeg fik en helt anden forståelse og medfølelse for min familie. Samtidig fik jeg øjnene op for nogle hændelser og mønstre, som stammer fra familiemedlemmer flere generationer tilbage, men som har sat sine spor i efterkommende generationer – jeg kunne pludselig genkende disse mønstre i mig selv, men i en anden form.

Hvad er der sket efter min opstilling?
Efter familieopstillingen valgte jeg at have en terapi-session med Hanne, og det var en stor hjælp og øjenåbner til at få sat ord på nogle af de følelser og fornemmelser, som var i spil i min proces, og samtidig fik jeg tydeliggjort, hvordan familieopstillingen på forunderlig vis har rykket på, hvordan jeg agerer i min egen familie i dag, og hvordan jeg har sluppet gamle mønstre og roller i samværet med min familie, så jeg i langt højere grad kan hvile i mig selv og være den, jeg er.
Samtidig fik jeg øje på, at jeg har ændret holdning til min egen kroniske sygdom, og at jeg er gået fra at være i offerrolle til i langt højere grad at være accepterende og ikke-dømmende over for de udfordringer, som sygdommen afstedkommer.
Jeg har en tro på, at processen vil arbejde videre i det ubevidste og fortsætte med at skabe forandringer i mit liv. Det har været og er stadig en berigende oplevelse, som har givet mig et indblik i og en større forståelse for mine egne følelsesmæssige og handlemæssige mønstre og for min families mønstre.

Kvindelig kursist – april 2016
Tak for et fantastisk kursus, Hanne og Thobias.
Efter kurset havde jeg det endnu engang som om min krop havde givet slip på en masse gamle og ubearbejdede følelser. Samtidig synes jeg, at det er fantastisk så meget indsigt opstillingerne giver i de mønstre, der har påvirket mit liv.  Ved ikke helt hvordan jeg skal beskrive det, men jeg føler, at opstillingerne forandrer noget og sætter gang i en udvikling på et meget dybt plan i mig. Jeg er så taknemmelig for jeres arbejde og for den meget kærlige og varme atmosfære, der er på jeres kurser.

Kvindelig kursist, psykolog – november 2015
Tusind tak, fordi I allesammen var med til at skabe et rum, hvor vi kunne vise og arbejde med vores bedste og værste sider. Sikke en gave.

Særlig tak til Hanne og Tobias for deres fantastiske rummelighed. Tak fordi I kan tåle stærke processer og guide os i den rigtige retning på trods af de stærke følelser, som vil afskrække mange mennesker.

Jeg er kommet i kontakt med nogle dybe lag i mig selv og har forbundet mig med min handlekraft på en helt anden måde end tidligere. Hvor er det dejlgt at læse jeres mails med tilsvarende oplevelser, som fylder mig med dyb taknemmelighed, hvor jeg bliver rørt til tårer. Jeg glæder mig til at se jer alle sammen igen.

Lotte
Weekenden, den 8/9 oktober, var jeg på mit første familieopstillingskursus hos Hanne og Thobias, med sommerfugle i maven, og alligevel stor nysgerrighed…. Hanne kender jeg fra et længerevarende ongoing forløb, men ” alle de andre ” var fremmede, og det er babyen (i mig), slet ikke vild med *G*, men Hanne KAN bare ”udholde” den mest ihærdige modstand….hehe… så babyen lod sig overtale.
Jeg blev varmt modtaget af Thobias, og lige så stille suget ind i gruppens varme energi….hold da op…

Jeg havde aftalt med Hanne, at jeg ikke skulle have min egen proces på, men blot være observatør/repræsentant, og ” øve ” mig i at være present med andre end hende, og at være en del af andres opstillinger og være vidne til deres livstag med livet. Det bevægede mig dybt og fik tårerne til at trille ned af kinderne. Det var timer, der var præget af intens medleven, latter, tårer og en dejlig varm rummende tryg energi…..WOW

Søndag, som den sidste, fik jeg alligevel min proces på, og UHA……det er slet ikke godt, men det BLEV godt, selvom mange af mine dysfunktionelle mønstre eksponeredes lige der. Mine mangelfulde sociale kompetencer, min mangelfulde evne til at tage imod omsorg, samt min følelse af lede og skam ved at skulle sætte ord på de indre konditioner, som det at være en del af en lukket incestfamilie, har nærmest institutionaliseret i mig.

Hanne var, helt naturligt facilitator, så hensynfuldt og bestemt, tog hun over, og pakkede babyen ind i omsorg, hvilket er meget uvant at opleve, men også meget meget dejligt. Babyen følte sig båret igennem….og sikke da en kæmpe befrielse…..jeg er stadig meget rørt af netop det.

Det var voldsomt konfronterende og skræmmende at være i centrum, men gruppen tog nænsomt og indlevende imod det hele, og vi afsluttede meget tæt med hinanden. Det er simpelthen utroligt, at fremmede mennesker i den grad kan træde ind over hinandens dørtrin og give omsorg til hinanden. Den voksne indeni mig undrer sig over den synergi, der nærmest af sig selv opstår i et forum af mennesker, der bevidst og villet er i forandrende processer….en forbundethed mellem mennesker, der står i vidt forskellige livssituationer. Det bæres af et særligt, fælles sigte imod forløsning, tænker jeg.

Jeg er SÅ forelsket i bevægelse…..det er en ganske enkelt en fantastisk måde at leve på, og jeg glæder mig allerede nu til et nyt kursus i foråret, som jeg håber , at alle har lyst og mulighed for at deltage i.

Tusind TAK til alle for en dejlig, indtryksgivende og herligt latterfuld weekend.

Kvindelig kursist
Tusind tak til jer alle og til Hanne og Thobias for en meget givende weekend.  Sikke megen kærlighed og omsorg, der fandt sted.
På familieopstillingskurset arbejdede jeg med det, at kunne være mig selv sammen med en mand, samt generelt at kunne stå ved mig selv.
Der er bestemt sket noget indeni – her kun 2 dage efter kurset. Mærkeligt nok havde jeg en situation allerede samme aften som kurset. En situation, hvor jeg førhen ville have følt mig meget afvist og såret, den følelse havde jeg ikke! Jeg fik også mærket efter og sagt fra.  Førhen havde jeg ventet på måske at blive elsket. Men NEJ, jeg skal ikke vente på nogen fyr, jeg skal have det bedste!

Jeg føler kærligheden til mig selv er vokset – jeg elsker mig selv endnu mere nu, hvordan hænger det egentlig sammen?!!
Der er kommet meget mere ro indeni, hvad angår at kigge en fyr i øjnene. Jeg har også haft to 0plevelser de her to dage, hvor jeg har mødt nogle fyre (en i butik samt en fysioterapeut), og der var ingen nervøsitet eller uro at mærke. Blikket kunne jeg også holde, ingen flakken eller kiggen ned af, som jeg plejer. Jeg føler faktisk jeg kan kigge en mand mere i øjnene end nogensinde!!!!
For mig har jeg kunne mærke en ændring med det samme. Jeg er spændt på at komme hjem til mine forældre næste weekend, og se min far mere i øjnene og være mere opmærksom på ham.

Jeg er fuldstændig ovenud positiv omkring den her proces. Det er fantastisk! Jeg er taknemmelig for jeres hjælp og jeres varme, det har jeg kunne mærke tydeligt. Jeg har følt mig rummet og holdt om igennem min proces.

Else-Marie
Her 14 dage efter workshoppen, har jeg fået en erkendelse af, hvad arbejdet med familieopstilling har medført for mig. Jeg har fået en ro og en dyb følelse af, overordnet at have fundet de rigtige pladser til mine oplevelser indeni mig!

Jeg ved som forælder og pædagog, hvor vigtigt det er, at den voksne påtager sig sit ansvar i forhold til barnet. Hvis barnet føler sig nedgjort, såret eller ikke mødt af den voksne, er det vigtigt for barnets selvfølelse, at den voksne udtrykker medfølelse og påtager sig ansvaret for ikke at have set barnets behov. Når barnet bliver mødt, slippes den indre kamp indeni barnet, for nu skal det ikke længere selv bære den byrde – ikke at blive set/mødt.
Jeg oplevede i min egen opstilling, at min indre kamp slap sit tag, da min ”far” så hvorledes hans handling, havde såret mig og ”han” sagde de forløsende ord – ”Jeg er ked af, at jeg har såret dig – det var aldrig min hensigt ”!
Dette skete i de øvrige opstillinger på samme mirakuløse vis, og jeg oplevede det som ren healing at deltage i de øvriges opstillinger.

Jeg følte mig tryg og i gode hænder under hele forløbet, hvor vi blev guidet af Thobias og Hanne. De arbejder meget respektfuldt med den enkelte i opstillingen, og for mig var det et bevidst valg, at der både var en kvindelig og mandlig terapeut til at lede workshoppen. De skaber tilsammen et trygt og godt fundament for healing og autencitet.

Dorthe
Forrige weekends kursus er den mest nervøse, mirakuløse, skeptiske, fantastiske, utrolige, krimilignende, forløsende, bevægende og nænsomme weekend, jeg nogensinde har oplevet i mit liv. Da det blev min tur til at have min proces på, var det med sommerfugle i maven og alligevel en ro – nu måtte det briste eller bære. Jeg ville i hvert fald ikke gå derfra og fortryde, at jeg ikke havde prøvet. I mange år har det været svært for mig at komme ud af sengen og tage mig sammen til at fuldføre alle de idéer, der myldrede i mit hoved. Andre dage var der ingen aktivitet – bare tanker/følelser der skulle ordnes i de rigtige systemer inde i hjernen, og et batteri, der skulle lades op! I opstillingen arbejdede vi med forholdet til min mor. Opstillingen viste, at min mor havde haft svært ved at knytte bånd til mig, idet hun mistede sit første barn ved fødslen. Hun havde aldrig fået udlevet den sorg, der er forbundet med at miste et barn. Min mors manglende overskud til mig, har betydet, at jeg tidligt i livet har mistet ”livsgnisten”, ikke rigtig troet på mig selv og haft en slags ”kollaps” indeni mig, som ofte har styret mig. Jeg har altid som barn følt, at tingene gled nemmest, hvis jeg opførte mig voksent og velopdragent og ikke bad om noget. Jeg tog hjem med følelsen af at have oplevet noget kæmpestort, og at mit liv nu ville tage en kæmpe drejning. Nu kommer så det fede. Jeg ligger ikke i sengen mere. Jeg står op hver dag. Jeg tager det bad, jeg ellers ikke har kunnet overskue. Jeg har lysten til at stå op. Jeg har lysten til at gøre nogle ting – ikke bare tænke jeg burde lave dem. Jeg får lavet nogle ting. Og kigger udad og ikke indad. Jeg har bestemt, at jeg vil leve mindst 50 år endnu og, de år skal være gode og fulde af livsappetit. Tak til jer begge for dette vendepunkt i mit liv.

Nafsika
Men selv efter utallige besøg hos læger, vejledere og psykologer, og efter en krig af personlig udvikling, blev jeg ved at havne i de samme utilfredsstillende situationer. Under familieopstillingen gik det op for mig, hvorfor jeg blev ved at havne i disse situationer. Det der skete på kurset, kan ikke forklares, det skal opleves. Jeg oplevede samme dag, at effekten af familieopstillingen var utrolig kraftfuld, da min mor (som ikke var med på kurset) blev kraftigt påvirket af det under min session uden at vide hvorfor. Hun ændrede adfærd, og den konflikt, jeg har haft med hende og prøvet at løse de sidste 7-8 år, tog hun pludselig i egen hånd og løste den. Det var ikke længere mit problem. Vi har nu fået et endnu bedre og tættere forhold. Jeg har siden kurset følt en indre ro, og jeg har ikke oplevet at komme i den samme utilfredsstillende situation, som jeg gjorde før. Tusind tak til Hanne og Thobias for at have givet mig oplevelsen, og jeg er utrolig taknemlig for at kunne tage oplevelsen og dens effekt med mig.

Kvindelig kursist – udpluk fra et længere brev
Min egen proces var meget forløsende. Der kom kendte ting frem.. og nye – og kendte ting tog en drejning, jeg ikke havde ventet. Jeg oplevede det godt, at der blev skabt healing bag ud i familiens historie. Umiddelbart var det vanskeligt at acceptere de nye tilstande, der var opstået i min egen relation til min nære familie. Men facilitators rolige holden mig fast i den nye situation gjorde, at jeg blev nødt til at tage imod, mens seancen stod på. Og der er hjemmearbejde til mig, hvis den nye situation healingen skabte, skal blive en del af mig. Mit tema havde også en fremadrettet del: ”kærligheden/glæden i parforholdet”. Og glæden har jeg fået med mig fra kurset – det er helt vildt. Jeg har smil om munden. Du kan tro solen skinner. Det fantastiske ved kurset var, at jeg mødte en gruppe mennesker, jeg aldrig havde set før. I løbet af en weekend oplevede vi at være rigtig tæt på hinandens liv og følelser – og det føltes unikt, trygt og godt. Måske ser jeg aldrig disse mennesker igen…. og måske gør det heller ikke noget – for DET der VAR mellem os var unikt, og det bærer jeg med mig. Hanne og Thobias var fantastiske til at skabe en meget tryg og kærlig atmosfære. De arbejdede professionelt – og med stor hjertevarme og nærvær. Det var flot – og jeg kunne ønske, at andre der går og ”bøvler” lidt med deres liv møder disse to mennesker på et af deres kurser. Det var en fantastisk og vild oplevelse!!!! Og jeg er glad.

Ditte
Det har været en hel fantastisk weekend for mig. At opleve denne tætte kontakt til de andre medkursister var en så stor oplevelse for mig. Efter weekenden mærker jeg positive forandring fra mine omgivelser og jeg er bare så taknemmelig for det. Utroligt at tingene arbejder videre uden for gruppen. Stor tak for den professionelle/omsorgsfulde måde at arbejde med os kursister på. Dette har været det første kursus i familieopstilling jeg har deltaget på, og det bliver bestemt ikke det sidste.

Kvindelig kursist
Siden kurset har jeg mere end nogenside fået energi på at ville gøre noget ved min efteruddannelse. Jeg tænker på det hele tiden og bruger flere timer hver dag på nettet og i mine tanker. Som udgangspunkt ville jeg gerne have klarhed omkring, hvad jeg skal stille op med resten af mit erhvervsliv, men det er først nu efter opstillingen, at jeg har fået energien til aktivt at begynde at søge efter den rigtige vej for mig. Endnu engang tak for en rigtig oplevelsesrig weekend !

Skriv et svar